| Data aparitiei & comentarii | |
|
|
Autor | Mesaj |
---|
Ghanda
Rang:
Mesaje : 941 Warn Bar : Data nasterii : 27/03/1994 Data de inscriere : 07/06/2011 Varsta : 30 Localizare : In drum spre Westeros ;)
| Subiect: Data aparitiei & comentarii Mar 7 Iun 2011 - 10:04 | |
| Dupa nenumarate promisiuni si la fel de multe amanari, data a fost fixata, cartea a fost terminata si, ca sa-l citez pe Martin insusi, Kong is dead! (asa se refera el la carte, Kong, de la King Kong. Din cate am inteles - nu-i citesc blogul de foarte mult timp - asa se refera el la proiectele sale, ca la niste maimute care ii stau in carca. Dansul e Kong, deoarece e un proiect mare) Asadar, pe 12 iulie 2011, cartea iese in State. Noi, in Romania, avem un termen ceva mai vag. Eu am intrebat un reprezentant Nemira (editura la care ies cartile lui Martin) si a spus ca s-ar putea sa se lanseze la Gaudeamus (targul de carte) dar ca nu e nimic sigur. Totusi, termenul e ANUL ASTA! Ceea ce e genial! Mai ales ca aceasta carte va fi mai mult gen "Iuresul..." decat gen "Festinul..." (ma refer la dimensiuni. Adica s-ar putea sa iasa 3 volume. MARI> )
Ultima editare efectuata de catre Ghanda in Vin 15 Iul 2011 - 7:16, editata de 2 ori |
|
| |
ana
Rang:
Mesaje : 2 Warn Bar : Data nasterii : 05/04/1975 Data de inscriere : 22/06/2011 Varsta : 49
| Subiect: Re: Data aparitiei & comentarii Joi 23 Iun 2011 - 2:13 | |
| hihihi....m-am lamurit bustean... da n'are nimic,am prieteni destepti care o vor cumpara de pe amazon,dupa care o vor pune pe net la liber....{muncim la traducere ceva,da merita si cei care nu-si permit sa cumpere aceasta Biblie a Cartilor si a genului fantasy sa se bucure de ea!}...Nemira oricum ne jigneste pe toti prin preturile umflate ca un fluviu... |
|
| |
Ghanda
Rang:
Mesaje : 941 Warn Bar : Data nasterii : 27/03/1994 Data de inscriere : 07/06/2011 Varsta : 30 Localizare : In drum spre Westeros ;)
| Subiect: Re: Data aparitiei & comentarii Joi 23 Iun 2011 - 2:30 | |
| Haide sa nu exageram. Oricum, data aparitiei in SUA este fixa: 12 iulie. Doar ca in Romania, nimeni nu poate promite nimic fix pana cand nu apare macar in state, pentru ca n-au cum sa aproximeze cat va dura traducerea, cat de lunga va fi, cum se va imparti in romane mai mici etc. Cat despre pusul pe net la liber, eu nu m-as lauda cu asta, pentru ca este o incalcare a drepturilor de autor. Adica, ok, inteleg ca preturile pot parea ridicate. (desi 9 romane cu 2 milioane jumate' nu mi se pare mult, mai ales daca sunt cheltuiti pe o serie buna. Harry Potter, spre exemplu, e net inferior, si totusi colectia a costat mai mult) dar din banii incasati din vanzari traieste autorul. Si cum vrem sa aiba o viata lunga in care sa apuce sa termine seria, presupun ca ne dorim toti sa nu aiba griji precum "ce mananc", "cum imi platesc taxele" etc si sa poata sa scrie:| Asa ca tot ce trebuie e putina rabdare (am asteptat SASE ANI. Ce mai conteaza cateva luni pana o traduce Nemira?) si putin bun-simt. Sunt totusi niste romane de sute si sute de pagini. E gresit sa ne asteptam ca vor costa 2 lei
Ultima editare efectuata de catre Ghanda in Vin 15 Iul 2011 - 7:17, editata de 1 ori |
|
| |
Lannister
Rang:
Mesaje : 568 Warn Bar : Data nasterii : 15/05/1992 Data de inscriere : 21/06/2011 Varsta : 32 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : Season 3 is here :D
| Subiect: Re: Data aparitiei & comentarii Joi 23 Iun 2011 - 2:40 | |
| Scumpa??? Nemira mi se pare cea mai tare editura la preturi, daca le cumperi de pe site. Intradevar si ei au preturi mari la carti daca te duci in magazine, dar pe net au absolut intotdeauna reduceri foarte mari(de cel putin 25% si ajung pana la 50%), asa ca nu spune ca cei de la Nemira sunt nesimtiti. Ca si o comparatie: mi-am luat de curand trilogia Farseer a lui Robin Hobb de la Nemira, 3 carti in 5 volume in total; de la aproape 150 de lei, am ajuns la 80, si asta si cu costul de transport, pe cand pe o singura carte Harry Potter imi aduc clar aminte ca am dat vreo 90 de lei..ca sa nu mai vorbesc de preturile imense de la cartile mult mai slabe pe care le scot aia de la RAO sau CORINT. |
|
| |
Ghanda
Rang:
| Subiect: Re: Data aparitiei & comentarii Joi 23 Iun 2011 - 3:30 | |
| OK, deja am deviat de la subiect. Tineti minte ca pentru un off, e nevoie obligatoriu si de ceva "on topic". Si topicul de fata este "data aparitiei".
Oricum, eu am intrebat la Bookfest un reprezentant Nemira, si mi-a spus ca o data aproximativa a lansarii este targul de carte Gaudeamus. Deci, e clar ca vom avea cartea (sau cartile, depinde cum decid s-o scoata) in biblioteci in toamna. Si, la cum s-au manifestat pana acum, va exista si un concurs ca sa o/le castigati. |
|
| |
ana
Rang:
Mesaje : 2 Warn Bar : Data nasterii : 05/04/1975 Data de inscriere : 22/06/2011 Varsta : 49
| Subiect: Re: Data aparitiei & comentarii Joi 23 Iun 2011 - 4:19 | |
| faceam comparatie cu pretul din state...faceti si voi comparatie si vedeti diferenta..{intrati pe amazon,pe siteul oficial al lui Martin}....ca sa cumperi carti cu 50%reducere trebuie sa astepti...asa vreo" 2 ani de la aparitie..no..E "scumpe" d-onle :twisted: iar ca sa nu fiu offtopic,data aparitiei este incerta in R..si de asta ajungem la astfel de discutii. |
|
| |
Lannister
Rang:
Mesaje : 568 Warn Bar : Data nasterii : 15/05/1992 Data de inscriere : 21/06/2011 Varsta : 32 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : Season 3 is here :D
| Subiect: Re: Data aparitiei & comentarii Dum 26 Iun 2011 - 7:00 | |
| - Ghanda a scris:
Mai ales ca aceasta carte va fi mai mult gen "Iuresul..." decat gen "Festinul..." (ma refer la dimensiuni. Adica s-ar putea sa iasa 3 volume. MARI> ) Am citit mai demult pe blogul lui GRRM ca "A Dance with Dragons" in manuscris e chiar mai mare decat cartea 3, deci suna bine |
|
| |
Ghanda
Rang:
| Subiect: Re: Data aparitiei & comentarii Dum 3 Iul 2011 - 13:15 | |
| Nu, de fapt, in original, pe calculatorul personal al autorului, era cu vreo 11 pagini mai mica decat Iuresul. Scuze de dezamagire.
|
|
| |
Lannister
Rang:
| Subiect: Re: Data aparitiei & comentarii Lun 4 Iul 2011 - 6:22 | |
| Hmm, eu asa imi aduc aminte ca am vazut pe blogul lui mai demult... |
|
| |
Ghanda
Rang:
| Subiect: Re: Data aparitiei & comentarii Lun 4 Iul 2011 - 8:08 | |
| Direct de pe blogul lui:
"The final draft of A DANCE WITH DRAGONS came in at 1510 manuscript pages (which count does not include acknowledgments, dedication, or appendix). [...] At 1510 pages, A DANCE WITH DRAGONS come in just slightly shorter than A STORM OF SWORDS, which was 1521 pages in manuscript, with the same software, settings, and margins. "
Inainte de asta, spusese la un moment dat "Think of A STORM OF SWORDS." referindu-se la lungimea cartii, dar la vremea respectiva, nu terminase de editat si corectat cartea.
Si, de asemenea, ce are el pe calculator difera de ceea ce au editorii:
"I write with WordStar on a DOS machine, so that number is my own page count. When my editors at Bantam translated my WordStar files to Word, the page count expanded to 1540 pages, but I prefer to use my own counts, for the sake of consistency." (se refera aici la Dansul Dragonilor)
edit: Am schimbat titlul topicului, ca sa putem discuta si despre carte tot aici, pentru ca deja am inceput cu totii sa nu mai discutam despre data aparitiei.
Ultima editare efectuata de catre Ghanda in Vin 15 Iul 2011 - 7:17, editata de 1 ori |
|
| |
Lannister
Rang:
| Subiect: Re: Data aparitiei & comentarii Lun 4 Iul 2011 - 13:45 | |
| Ok, asa e. Nu stiu de ce imi aminteam eu ca e mai mare chiar... |
|
| |
Ghanda
Rang:
| Subiect: Re: Data aparitiei & comentarii Vin 15 Iul 2011 - 7:20 | |
| Pentru ca la un moment dat, a fost. In postul asta pe care l-am citat eu mai sus, Martin relateaza si un mic "istoric" al scrierii cartii. Si la un moment dat, a fost mai mare. Dar a mai redus-o rescriind si a mai mutat cateva capitole in Winds of Winter. Manuscrisul final-final a fost mai mic. (am recitit azi postarea si am vazut ) |
|
| |
shally
Rang:
Mesaje : 1 Warn Bar : Data nasterii : 22/06/1984 Data de inscriere : 18/08/2011 Varsta : 40
| Subiect: Re: Data aparitiei & comentarii Joi 18 Aug 2011 - 23:16 | |
| cartea in engleza are 1452 de pagini...... mai mult ca sigur ca vor fi 3 volume mari in romana
A CAVIL ON CHRONOLOGY
It has been a while between books, I know. So a reminder may be in order. The book you hold in your hands is the fifth volume of A Song of Ice and Fire. The fourth volume was A Feast for Crows. However, this volume does not follow that one in the traditional sense, so much as run in tandem with it. Both Dance and Feast take up the story immediately after the events of the third volume in the series, A Storm of Swords. Whereas Feast focused on events in and around King’s Landing, on the Iron Islands, and down in Dorne, Dance takes us north to Castle Black and the Wall (and beyond), and across the narrow sea to Pentos and Slaver’s Bay, to pick up the tales of Tyrion Lannister, Jon Snow, Daenerys Targaryen, and all the other characters you did not see in the preceding volume. Rather than being sequential, the two books are parallel … divided geographically, rather than chronologically. But only up to a point. A Dance with Dragons is a longer book than A Feast for Crows, and covers a longer time period. In the latter half of this volume, you will notice certain of the viewpoint characters from A Feast for Crows popping up again. And that means just what you think it means: the narrative has moved past the time frame of Feast, and the two streams have once again rejoined each other. Next up, The Winds of Winter. Wherein, I hope, everybody will be shivering together once again…
—George R. R. Martin April 2011
Edit by Duca off: Bogdan, ti-am editat postarea deoarece ai facut dublupostting ceeace inseamna ca ai incalcat o regula. Data viitoare te rog sa fi ceva mai atent la regulament |
|
| |
Lannister
Rang:
| Subiect: Re: Data aparitiei & comentarii Vin 19 Aug 2011 - 0:47 | |
| Eu am cartea in engleza. are vreo 1000 de pagini, intr-un singur volum. Hardcover si in romana tot un volum va avea, doar daca o scot pana la urma aia de la Nemira si paperback atunci poate in 2-3 volume. |
|
| |
Katerina
Rang:
Mesaje : 64 Warn Bar : Data nasterii : 17/12/1995 Data de inscriere : 09/07/2011 Varsta : 28 Localizare : ( acum citez pe cineva de pe forum ) Daca ar fi dupa mine, King's Landing, dar nu e, asa ca Sibiu. Stare de spirit : Mereu in priza. Electrica, nu plictisesc pe nimeni. Inebunesc, da, poate, dar de plictisit nu plictisesc pe nimeni.
| Subiect: Re: Data aparitiei & comentarii Sam 27 Aug 2011 - 7:36 | |
| Ok ... . Sa spun sau sa nu spun? Sa spun sau sa nu spun?! Spun. :-<: Azi am devenit stapana de drept a unui volum Dance With Dragons in engleza. <3 Am inceput sa citesc, si sa citesc, si sa citesc, deci pot afirma ca este cea mai buna carte dintre toate cinci! Superb, absolut superb. Excelent scrisa si spre surprinderea mea totusi usor de citit. Hope the Dance will last for ... um, like forever. <3 Ura pentru mine ! |
|
| |
stomper
Rang:
Mesaje : 3 Warn Bar : Data nasterii : 28/07/1983 Data de inscriere : 04/07/2011 Varsta : 41 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: Data aparitiei & comentarii Joi 20 Oct 2011 - 5:39 | |
| Salut!
Ceva noutati despre data aparitiei in versiunea RO?
Mersi! |
|
| |
Ghanda
Rang:
| Subiect: Re: Data aparitiei & comentarii Vin 11 Noi 2011 - 5:13 | |
| Dap, AVEM O DATA! Dansul Dragonilor va fi disponibil in limba romana incepand cu 12.12.2011. Pentru cei care doresc, cartea se poate precomanda pe site-ul editurii. Asadar, mai e doar o luna de asteptat... Sa speram ca n-o sa se intample nimic neprevazut care sa amane data publicarii |
|
| |
monara
Rang:
Mesaje : 2 Warn Bar : Data nasterii : 05/01/1980 Data de inscriere : 14/11/2011 Varsta : 44 Localizare : where the sky is blue and the winter gone
| Subiect: Re: Data aparitiei & comentarii Lun 14 Noi 2011 - 2:38 | |
| O, Doamne! Parca nu mai apare odata cartea asta. Si varianta in engleza imi convenea dar de unde . Oricum, cred ca nu mi s-a mai intamplat sa astept ceva cu atata nerabdare. A, ba da! Pe bebelu' meu . Dar la el stiam data aparitiei si nu a intarziat . |
|
| |
Ghanda
Rang:
| Subiect: Re: Data aparitiei & comentarii Lun 14 Noi 2011 - 7:43 | |
| - monara a scris:
- Si varianta in engleza imi convenea dar de unde .
Se poate achizitiona foarte usor de pe net, de pe site-uri precum Amazon, dar taxele de expediere s-ar putea sa nu fie pe gustul tuturor (personal, n-am incercat, deci nu stiu). Dar sunt de acord, cartea s-a lasat foarte mult asteptata, insa sunt sigura ca o sa merite. Mai ales ca niciun personaj n-a fost omis din Dans, o sa putem sa ne satisfacem curiozitatea (si, normal, sa fim lasati inca o data cu sufletul la gura in asteptarea volumul 6) |
|
| |
Lannister
Rang:
| Subiect: Re: Data aparitiei & comentarii Lun 14 Noi 2011 - 12:19 | |
| Taxele de transport nu exista pe site-ul http://www.bookdepository.co.uk/ De aici mi-am luat eu ADWD si alte 2 carti si nu am avut probleme cu ei Plus ca nu platesti nici TVA, nici nimic. Transformi euro in lei si exact atata platesti. |
|
| |
crimhilda
Rang:
Mesaje : 2 Warn Bar : Data nasterii : 26/05/1981 Data de inscriere : 24/11/2011 Varsta : 43
| Subiect: Re: Data aparitiei & comentarii Joi 24 Noi 2011 - 15:49 | |
| Deci, intr-un final exista o data fixa de aparitie:12 decembrie 2011. Si pe site-ul Nemira puteti face si precomanda pt. carte. |
|
| |
Ghanda
Rang:
| Subiect: Re: Data aparitiei & comentarii Vin 25 Noi 2011 - 14:28 | |
| @crimhilda: am anuntat si eu acest lucru cateva posturi mai sus.
Am fost astazi la Gaudeamus si la standul Nemira era un afis cu Dansul, insa acolo data trecuta era 15 decembrie. Totusi, pe site si pe blog data trecuta e inca 12. Asadar fie cartea va aparea in librarii ceva mai tarziu decat data livrarii precomenziolor, fie cei care au facut afisul au dat-o grav in bara. |
|
| |
Lannister
Rang:
| Subiect: Re: Data aparitiei & comentarii Mier 7 Dec 2011 - 6:17 | |
| Vesti bune! Cineva de la Gaudeamus a aflat ca Nemira va scoate si Dansul Dragonilor in varianta paperback, la inceputul lui 2012. Cati din noi o cumparam? |
|
| |
Ghanda
Rang:
| Subiect: Re: Data aparitiei & comentarii Mier 7 Dec 2011 - 8:22 | |
| Dubios... Eu stiam ca nu e nimic sigur pentru 2012...Daaar sa dea domnu' sa fie pe bune. Eu o iau fara discutie!
edit: M-am mai gandit putin... daca o scot paperback cu coperta folosita si la harcover, s-ar putea sa nu mai fie la fel de tentant... (Dar tot o iau, pentru format. Cu conditia sa fie identic cu cel vechi) |
|
| |
Sory_Luciano
Rang:
Mesaje : 365 Warn Bar : Data nasterii : 07/02/1990 Data de inscriere : 06/11/2011 Varsta : 34 Localizare : Bystrzyca Klodzka, Polonia Stare de spirit : youth worker
| Subiect: Re: Data aparitiei & comentarii Mier 7 Dec 2011 - 12:01 | |
| Asa ar fi frumos din partea lor sa scoata si editie paperback, plus ca ar avea de castigat, se vor vinde mai multe carti. Pe deasupra editura va castiga/ recastiga respectul fanilor care si-au completat colectia cu editiile paperback. Si eu m-as simti la fel daca m-as afla in situatia voastra si nu le-as avea in hardcover cum le am acum (doar primele doua, dar intentionez sa imi maresc colectia).
|
|
| |
Continut sponsorizat
Rang:
| Subiect: Re: Data aparitiei & comentarii | |
| |
|
| |
| Data aparitiei & comentarii | |
|